AchtergrondBinnenkortOperacast

Podcast: Hollands Diep brengt Klaagliedjes

Muziektheater Hollands Diep brengt vanaf 22 november 2013 de voorstelling Klaagliedjes, geschreven door Judith Herzberg en gecomponeerd door Boudewijn Tarenskeen. Place de l’Opera bezocht een repetitie en sprak met de betrokkenen.

KlaagliedjesDe teksten van Judith Herzberg zijn gebaseerd op de oudtestamentische Klaagliederen en op muziek gezet door Boudewijn Tarenskeen. Hij schreef muziek voor zes zangeressen. Ekaterina Levental, Lucia Meeuwsen en Charlotte Riedijk hebben een klassieke achtergrond, terwijl Lucretia van der Vloot, Esra Dalfidan en Mathilde Santing meer vertrouwd zijn met pop en jazz.

We spraken tijdens de repetitieperiode in het Energiehuis in Dordrecht met componist Boudewijn Tarenskeen, regissseur Cilia Hogerzeil en zangeres Mathilde Santing. Zij verwacht dat de mensen die haar muziek kennen, verrast zullen zijn, maar ook gegrepen zullen worden door de intensiteit van de productie. “Want daaraan is in deze voorstelling geen gebrek”, aldus Santing.

Klaagliedjes gaat op vrijdag 22 november 2013 in première in het Energiehuis in Dordrecht en wordt daarna nog viermaal daar gespeeld. In januari staat een voorstelling in Den Haag gepland.

Alle informatie vindt u op de website van Hollands Diep.

U kunt de podcast hieronder beluisteren of u via iTunes abonneren. Voor het Androidplatform (smartphone en tablet) zijn er apps als iPP en BeyondPod.

Vorig artikel

Luikse opera speelt Roméo et Juliette

Volgend artikel

Actie: Met € 20,- korting naar Herreweghe

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.