Binnenkort

Volop Mozart en Donizetti bij Opera per Tutti

Het Opera per Tutti-concert van aanstaande donderdag (26/3) staat vooral in het teken van muziek van Mozart en Donizetti. Qua solisten maakt bariton Peter Scheele zijn tweede opwachting en is tenor Peter Gijsbertsen van de partij – afgelopen zaterdag nog te zien in de ZaterdagMatinee.

Opera per Tutti geeft iedere donderdagavond een concert in de Vondelkerk, waarin vier solisten diverse operafragmenten op semiscenische wijze presenteren.

Op donderdag 26 maart zwaaien Mozart (met La Clemenza di Tito en Così fan tutte) en Donizetti (met La Favorita en L’Elisir d’Amore) de scepter. Hun opera’s worden omkleed met de enige Beethoven-opera Fidelio, een stukje Wagner, de beroemdste operette Die Fledermaus van Johann Strauss en het minder bekende Martha van Friedrich von Flotow.

Naast artistiek leidster Mylou Mazali (mezzosopraan) laten sopraan Nicola Mills, tenor Peter Gijsbertsen en bariton Peter Scheele hun stem in de Vondelkerk horen. De Britse Mills is betrokken bij Opera Studio Nederland. Gijsbertsen stond afgelopen zaterdag in het Concertgebouw, tijdens de ZaterdagMatinee-voorstelling van Haydn’s Orlando paladino. Scheele zong ook tijdens de eerste aflevering van Opera per Tutti in februari, en bracht het er allerminst slecht vanaf.

Het concert begint om 20.15 uur. De kassa is open vanaf 19.30 uur.

Vorig artikel

Muziek zonder theater in klinkende Galuppi-opera

Volgend artikel

Parijs en Wenen presenteren nieuwe seizoen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.