Home » Binnenkort, Nieuws

Luca Pisaroni geeft recital in Concertgebouw

Amsterdam11 december 2013 Geen reacties

Bas-bariton Luca Pisaroni, geen onbekende in Amsterdam, geeft op dinsdag 17 december een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Hij zingt onder begeleiding van Wolfram Rieger liederen van Beethoven, Reichardt, Brahms en Liszt.

Luca Pisaroni (foto: Marco Borggreve).

Luca Pisaroni (foto: Marco Borggreve).

Pisaroni stond de afgelopen jaren regelmatig in het middelpunt van de operabelangstelling in Amsterdam. Hij zong bij De Nederlandse Opera hoofdrollen in Così fan tutte, Le nozze di Figaro, Dido and Aeneas en Ercole amante en maakte in maart 2011 zijn debuut in het Concertgebouw met een liedrecital.

Later dat jaar was hij ook in diverse bioscopen te bewonderen, toen hij Leporello zong in de wereldwijd uitgezonden productie van Don Giovanni van de Metropolitan Opera in New York. Een goede illustratie van het topniveau dat de bas-bariton inmiddels bereikt heeft.

Op 17 december is hij na een paar jaar afwezigheid terug in Amsterdam, voor een nieuw liedrecital in het Concertgebouw. Op zijn programma staat onder meer Fünf Gesänge van Johannes Brahms, een serie liederen waarin het verdriet over een verloren liefde wordt bezongen.

Brahms wordt aangevuld met Italiaans en Duits werk van Beethoven (zoals ‘La partenza’ en ‘Che fa il mio bene?’), de Sonetti e canzoni di Petrarca van de Duitse componist Reichardt en een selectie liederen van Liszt, waaronder ‘Die Loreley’, ‘Lieder aus Schillers Wilhelm Tell’ en ‘Die drei Zigeuner’.

Het recital begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw. Wie kaarten voor dit concert bestelt, maakt kans op 1 van de 10 Concertgebouw-bonnen met een concerttegoed van 100 euro. Vul daarvoor tijdens uw bestelling de couponcode WINTER2013 in.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.