AchtergrondBinnenkortOperacast

Podcast: Jong talent brengt Così fan tutte

De Dutch National Opera Academy, de gezamenlijke operaopleiding van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag, brengt geregeld complete operaproducties. Binnenkort staat Mozarts Così fan tutte op de planken in Den Haag. Place de l’Opera mocht een dag achter de schermen meekijken met de jonge, enthousiaste makers en zangers.

Een 'selfie' door Charlotte Janssen, Vincent Spoeltman en Florieke Beelen.
Een ‘selfie’ door Charlotte Janssen, Vincent Spoeltman en Florieke Beelen.

Jong maar zeker niet onervaren, dat geldt voor iedereen die u hoort in deze podcast. De jonge regisseur Lotte de Beer bijvoorbeeld behaalde de afgelopen tijd haar eerste successen in het buitenland. Zij brengt haar regie van Così fan tutte, gemaakt voor het Staatstheater Braunschweig, naar Den Haag.

We spraken haar en drie solisten die als Don Alfonso, Fiordiligi en Dorabella in de opera staan en het terzet ‘Soave sia il vento’ zingen. De bas-bariton Vincent Spoeltman is Don Alfonso, hij speelt in alle voorstellingen. Charlotte Janssen (Fiordiligi) en Florieke Beelen (Dorabella) maken deel uit van de dubbele cast.

De complete productie van Così fan tutte gaat op 16 januari in première in het conservatorium in Den Haag en wordt daarna nog driemaal gespeeld. Informatie over kaarten kunt u vinden op de website van de Dutch National Opera Academy.

Delen uit de productie staan op het programma van het Nieuwjaarsconcert van vrijdag 10 januari door het Residentieorkest. De solisten die u hoort in de podcast treden dan op bij het orkest, dat wordt gedirigeerd door Antony Hermus.

Vorig artikel

Zeven studenten winnen Schaunard Award

Volgend artikel

Räisänen, Neven op zevende Storioni Festival

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.