BinnenkortBuitenlandNieuws

Fleming zingt Rusalka in live-uitzending Met

Renée Fleming zingt op zaterdag 8 februari de titelrol in Dvořáks opera Rusalka in een wereldwijd uitgezonden voorstelling van de Metropolitan Opera in New York. Ook in Nederland zenden vele bioscopen de opera, met Yannick Nézet-Séguin op de bok, uit.

Renée Fleming als Rusalka (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).
Renée Fleming als Rusalka (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

De uitzending van Rusalka is onderdeel van de populaire Live in HD-serie van de Metropolitan Opera, die miljoenen kijkers in meer dan zestig landen trekt. De opera van Dvořák, gebaseerd op het verhaal van de kleine zeemeermin, wordt opgevoerd in een enscenering van Otto Schenk en muzikaal geleid door Yannick Nézet-Séguin, de chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Het is voor het eerst dat Renée Fleming (die zondag de eer had het Amerikaanse volkslied te zingen bij de Super Bowl) de rol van Rusalka zingt in de Live in HD-serie. Rusalka is één van haar bekendste rollen.

De knappe prins uit het verhaal wordt neergezet door tenor Piotr Beczala. Dolora Zajick zingt Ježibaba en Emily Magee is de prinses, Rusalka’s rivale. John Relyea is verder te horen als Rusalka’s vader.

Rusalka wordt gepresenteerd door de bekende Amerikaanse mezzosopraan Susan Graham en wordt door vele bioscopen in Nederland live uitgezonden, waaronder CineMec in Ede en vijftien vestigingen van Pathé.

Vorig artikel

Dirigent Gerd Albrecht overleden

Volgend artikel

Ossen, olifanten en Patricia Petibon

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.