Binnenkort

DNOA-talent bij Opera per Tutti

Bij Opera per Tutti zingt aanstaande donderdag (9/4) weer een talent van de Dutch National Opera Academy, te weten bariton Zhenhua Chang. Verder staan er weer de nodige verrassende stukken op het programma en voorziet Coen Stuit de avond van klarinetgeluid.

Opera per Tutti presenteert iedere donderdagavond op luchtige, toegankelijke wijze operafragmenten in de Vondelkerk. Normaal nemen vier solisten en een pianist de stukken voor hun rekening, dit keer is er ook een klarinet van de partij, in de persoon van Coen Stuit. Stuit is eerste klarinettist bij het Amsterdam Symfonie Orkest en is daarnaast actief als kamermusicus.

Donderdag is er veel Rossini te horen, met fragmenten uit La Cenerentola en Il Barbiere di Siviglia. Maar naast die klassiekers zijn er ook de nodige onbekendere werken ingepland, zoals stukken uit L’Amico Fritz (Mascagni), Die Tote Stadt (Korngold), Pique Dame (Tsjaikovski) en Mignon (Thomas).

Onder de solisten bevindt zich weer talent van de Dutch National Opera Academy, waar Opera per Tutti mee samenwerkt. Bariton Zhenhua Chang maakt zijn opwachting. De twintiger Chang werd geboren in China maar studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In januari zong hij nog in een bijzondere productie van L’enfant et les Sortilèges, die onder meer in het Concertgebouw in Amsterdam werd opgevoerd.

De andere solisten zijn tenor Augusto Valença (geboren in Brazilië, sinds 1993 in Nederland woonachtig), de ervaren sopraan Bernadette Dorhout en mezzosopraan Mylou Mazali, de artistiek leidster van Opera per Tutti die tevens de fragmenten aan elkaar praat.

Opera per Tutti begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Details van het programma zijn te vinden op www.operapertutti.nl.

Vorig artikel

Fidelio overtuigt maar mondjesmaat

Volgend artikel

Een frisse wind in de Hongaarse opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.