Binnenkort

Maltman geeft recital met Goethe-liederen

Christopher Maltman geeft op dinsdag 4 maart een liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. De Engelse bariton zingt liederen op teksten van Johann Wolfgang von Goethe, begeleid door Graham Johnson op de piano.

Christopher Maltman (foto: Pia Clodi).
Christopher Maltman (foto: Pia Clodi).

Goethes gedichten inspireerden vele componisten tot het componeren van liederen. Alleen Franz Schubert schreef al zeventig liederen op teksten van de beroemde dichter. In zijn recital neemt Maltman deze ‘Goethe-liederen’ onder de loep.

Behalve liederen van Schubert klinken er werken van Beethoven, Loewe, Schumann, Wolf en Brahms. Daaronder vier liederen uit Schumanns Myrthen en twee liederen uit Wolfs Goethe-Lieder.

Maltman is sinds hij in 1997 de liedprijs won tijdens de Cardiff Singer of the World Competition een gewaardeerde naam op zowel het concertpodium als het operatoneel. Vorige week rondde hij een speelreeks van Die Fledermaus af bij de Metropolitan Opera in New York, waarin hij de rol van Gabriel von Eisenstein vertolkte.

In zijn liedrecital wordt Maltman begeleid door de gerenommeerde pianist Graham Johnson, die zijn immense carrière in de jaren zeventig lanceerde door onder meer Peter Pears’ eerste masterclass te begeleiden en veel onbekend liedrepertoire op te diepen met grote zangers als Felicity Lott, Ann Murray en Anthony Rolfe Johnson.

Het recital van Maltman en Johnson begint om 20.15 uur. Op het moment van schrijven zijn er nog kaarten beschikbaar. Bestel ze via de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Seizoen Gran Teatre del Liceu 2014/2015

Volgend artikel

De Munt brengt Guillaume Tell in concert

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.