BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

De Munt brengt Guillaume Tell in concert

De Munt in Brussel brengt van 2 tot en met 11 maart vier concertante opvoeringen van Guillaume Tell, de laatste opera van Gioachino Rossini. Evelino Pidò dirigeert en Nicola Alaimo zingt de titelrol.

Maestro Evelino Pidò.
Maestro Evelino Pidò.

Met Guillaume Tell sloot Rossini zijn carrière als operacomponist af. Het omvangrijke werk vormde de opmaat voor het nieuwe genre van de ‘grand opéra’. De opera vraagt om een groot aantal topsolisten, een groot koor, een groot orkest en een ‘corps de ballet’.

Dat ballet zal in Brussel achterwege blijven. Het Symfonieorkest en koor van De Munt, aangevuld met Vocaal Ensemble Reflection, voeren de opera concertant uit. Ze spelen wel de volledige, oorspronkelijke Franse versie – dus ook met de balletmuziek.

Op de bok staat Evelino Pidò. Hij moet naast het orkest en de twee koren een flinke cast in toom zien te houden. Nicola Alaimo zingt, net als vorig jaar bij De Nederlandse Opera, de titelrol van Guillaume Tell. Zijn vrouw wordt vertolkt door Nora Gubisch en Ilse Eerens zingt zijn zoon Jemmy.

De vrouwelijke hoofrol van Mathilde wordt neergezet door Ermonela Jaho en ‘rising star’ Michael Spyres zingt de zware tenorrol van Arnold. Spyres staat momenteel nog bij de Wichita Grand Opera in dezelfde opera en vliegt dan naar Brussel, waar hij de oorspronkelijk gecaste Eric Cutler zal vervangen. Later dit jaar zingt de tenor de partij van Arnold in Bologna.

Jean Teitgen is Melchtal en Vincent Le Texier zingt Gesler. Andere rollen zijn er voor Marco Spotti, Julien Dran, Jean-Luc Ballestra en Roberto Covatta.

Er zijn concerten op 2, 5, 9 en 11 maart. Zie voor meer informatie de website van De Munt.

Vorig artikel

Maltman geeft recital met Goethe-liederen

Volgend artikel

Mortier Award in het leven geroepen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.