BinnenkortNieuws

Birgit Remmert zingt Duitse liederen

De alt Birgit Remmert geeft op vrijdag 7 maart een liedrecital in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, als onderdeel van de Serie Grote Zangers. Centraal in haar concert staat Duits, romantisch liedrepertoire. Stefan Irmer begeleidt haar op de piano.

De Serie Grote Zangers organiseert recitals van grote liedzangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Dit seizoen waren onder anderen Olga Peretyatko en Anne Sofie von Otter in de serie te horen. Op vrijdag is het de beurt aan Birgit Remmert.

Birgit Remmert (foto: Franck Pizzoferrato).
Birgit Remmert (foto: Franck Pizzoferrato).

De Duitse alt Remmert begon haar carrière in 1992 als ensemblelid van het Opernhaus Zürich en is inmiddels een grote naam in haar stemvak. Daarbij zingt ze zeer uiteenlopend repertoire, van barok tot Wagner en Richard Strauss. Afgelopen seizoen was ze te gast in het Muziekgebouw voor een kamermuziekversie van Mahlers Das Lied von der Erde.

In haar recital richt Remmert zich op Duits liedrepertoire. Ze zingt bekend werk van Schubert, Brahms en Richard Strauss, maar ook vier liederen uit de onbekende Lieder vom Tob van de Duitse componist Stefan Heucke. Ook zingt ze liederen van een jonge Mahler.

Remmert wordt begeleid door Stefan Irmer, die naam maakte als vertolker van zelden uitgevoerde pianomuziek en daar onder meer de Franse prijs Choc de la Musique voor kreeg.

Het recital wordt voorafgegaan door een voorprogramma van sopraan Lilian Farahani en pianist Maurice Lammerts van Bueren. Het voorprogramma begint om 19.30 uur, het recital om 20.15 uur.

Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Zeldzame Igor verovert in één klap de wereld

Volgend artikel

Hannigan ontroert in nieuwe liederencyclus

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

4Reacties

 1. onno
  8 maart 2014 at 20:40

  Gisteravond naar het recital van Birgit Remmert geweest. De vier liederen van Stefan Heucke (met tekst van de Duitse dichteres Hertha Kraftner)vond ik prachtig. Weet iemand of er een cd opname van de cyclus Lieder vom Tod bestaat?

 2. Buster
  8 maart 2014 at 21:30

  Onno: in 2010 verscheen de eerste opname van deze liederen:

  http://www.classic-clips.de/clcl113.html

  De laatste keer dat ik Remmert hoorde was ze nog steeds erg goed (Schumann, Genoveva), maar ze klonk toch ook een beetje versleten. Hoe was ze gisteren?

 3. onno
  9 maart 2014 at 16:58

  Veel dank voor de tip, Buster. Ik ga de cd bestellen.

  Tja, hoe was het vrijdagavond? Misschien is ‘mat’ de juiste omschrijving. Mat op het podium en mat in de zaal. Behalve bij de liederen van Stefan Heucke sloeg er (in ieder geval bij mij) geen vonk over. Schubert, Brahms, Strauss en Mahler: ik werd eigenlijk geen moment echt geraakt.

  Toch was het fijn om erbij te zijn en haar te horen zingen. Ik durf geen mening te geven over slijt op haar stem. Misschien was het gewoon een mindere avond?

 4. Buster
  10 maart 2014 at 16:47

  Bedankt, Onno.