Home » Binnenkort, Nieuws

De Munt brengt wereldpremière Au monde

Brussel25 maart 2014 Geen reacties

De Munt in Brussel presenteert op zondag 30 maart een nieuwe opera van Philippe Boesmans: Au monde. Patrick Davin leidt de wereldpremière, Joël Pommerat voert de regie.

Componist Philippe Boesmans (foto: Herman Ricour).

Componist Philippe Boesmans (foto: Herman Ricour).

Au monde is gebaseerd op de gelijknamige theatervoorstelling van auteur en regisseur Joël Pommerat. Philippe Boesmans vroeg hem om de voorstelling om te smeden tot een libretto voor een opera.

Boesmans componeerde eerder onder meer Reigen, Wintermärchen, Julie en Yvonne, Princesse de Bourgogne. Pommerat was eerder betrokken bij Thanks to my Eyes, van componist Oscar Bianchi.

De nieuwe opera Au monde is een coproductie tussen de Munt en de Opéra Comique in Parijs en gaat over een oude, invloedrijke maar verzwakte industrieel, van wie zijn jongste zoon Ori terugkeert en het imperium dient over te nemen.

De Munt presenteert van 30 maart tot en met 12 april negen voorstellingen van Au monde. Patrick Davin leidt daarin het Symfonieorkest van de Munt en een cast met Stéphane Degout als Ori, de jongste zoon, Frode Olsen als de vader en verder onder anderen Werner Van Mechelen, Patricia Petibon en Ilse Eerens.

Zie voor meer informatie de website van de Munt.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.