Home » Binnenkort, Nieuws

Helena Rasker zingt aria’s bij Combattimento

16 april 2014

door

Alt Helena Rasker en ensemble Combattimento trekken van 27 april tot en met 11 mei langs drie theaters en concertzalen met een concert met instrumentale muziek en aria’s van Telemann, Vivaldi en Porpora. De titel: ‘Typisch Combattimento’.

Helena Rasker (foto: Taco van der Werf).

Helena Rasker (foto: Taco van der Werf).

Combattimento – de voortzetting van het voormalige Combattimento Consort – heeft zeer veel ervaring met het repertoire uit de achttiende eeuw. In het concert ‘Typisch Combattimento’ speelt het ensemble sinfonia’s en bekende en onbekende vocale werken van Telemann, Vivaldi en Porpora. Op het programma staan onder meer fragmenten uit Telemanns Tafelmusik en aria’s uit de opera’s Il Giustino en Poliferno.

De aria’s worden gezongen door Helena Rasker. De Nederlandse alt studeerde in Den Haag en Tanglewood en heeft een zeer divers repertoire op haar cd staan: van barokmuziek van Bach en Händel tot hedendaagse opera’s van onder anderen Rob Zuidam en Michel van der Aa.

‘Typisch Combattimento’ is op zondag 27 april te zien in het Chassé Theater in Breda en daarna nog op 9 mei in het Parkstad Theater Heerlen en op 11 mei in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.