BinnenkortNieuws

Manon Lescaut met Kaufmann in bioscoop

Vele bioscopen in Nederland vertonen op dinsdag 24 juni live een nieuwe productie van Manon Lescaut vanuit het Royal Opera House in Londen. Kristine Opolais zingt de titelrol in Puccini’s opera, Jonas Kaufmann staat tegenover haar als Des Grieux.

Jonas Kaufmann (foto: Mathias Bothor).
Jonas Kaufmann (foto: Mathias Bothor).

Het is dertig jaar geleden dat Manon Lescaut (1893) voor het laatst in het Royal Opera House opgevoerd werd. Regisseur Jonathan Kent, die eerder in Londen een succesvolle Tosca ensceneerde, krijgt de eer om een nieuwe productie van Giacomo Puccini’s opera te creëren.

Manon Lescaut is gebaseerd op L’Histoire du chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut van Abbé Prévost. Het was na Le Villi en Edgar de derde opera van Puccini. Hij vestigde zijn naam ermee, om in de jaren die volgden zijn reputatie te vereeuwigen met onder meer La bohème, Tosca en Madama Butterfly.

De rol van de jonge vrouw Manon Lescaut, die met de verleidingen van de grote stad wordt geconfronteerd, wordt gezongen door de Letse sopraan Kristine Opolais. De populaire Duitse tenor Jonas Kaufmann is haar toegewijde minnaar Des Grieux en bariton Christopher Maltman zingt haar cynische broer Lescaut. De muzikale leiding van de productie is in handen van Antonio Pappano, muzikaal directeur van het Royal Opera House.

Manon Lescaut is de laatste vertoning van dit ROH Live Cinema-seizoen. Op 16 oktober begint het nieuwe seizoen met een balletvoorstelling van Manon, op muziek van Jules Massenet.

Manon Lescaut wordt in bijna dertig bioscopen in Nederland vertoond. Zie voor een overzicht de Nederlandse website van ROH Cinema.

Hieronder de trailer van de productie:

<>

Vorig artikel

Een geheime uitnodiging van Christiane Karg

Volgend artikel

Opera in de media: week 25

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.