BinnenkortNieuws

Opera Trionfo sluit Wingrave-serie af

Opera Trionfo herneemt vanaf 30 september voor het laatst Owen Wingrave. De productie van Brittens opera was voor het eerst te zien in 2013 en werd na de enthousiaste ontvangst in januari dit jaar hernomen. In september en oktober volgen de laatste voorstellingen.

Scène uit Owen Wingrave (foto: Jurjen Stekelenburg).
Scène uit Owen Wingrave (foto: Jurjen Stekelenburg).

Met Owen Wingrave stond Opera Trionfo in 2013 stil bij het Benjamin Britten-jaar. Het was voor het eerst dat de opera scenisch uitgevoerd werd in Nederland. Floris Visser regisseerde het werk, Ed Spanjaard stond op de bok voor het Nieuw Ensemble. De productie oogstte in veel kranten vier of zelfs vijf sterren. De Place de l’Opera-recensent noemde het een “belangrijke nieuwe bijdrage aan de uitvoering van het repertoire van Britten in Nederland” (lees de recensie).

Spanjaard en Visser tekenen de komende weken voor de zes laatste uitvoeringen van Brittens werk. Alistair Shelton-Smith zingt daarin de titelrol. Vitali Rozynko is Spencer Coyle, Mark Omvlee zingt Lechmere en Francis van Broekhuizen vertolkt Miss Wingrave.

Andere rollen in de cast worden neergezet door Bauwien van der Meer (Mrs. Coyle), Alexandra Schoeny (Mrs. Julian), Anna Traub (Kate Julian), Bernard Loonen (General Sir Philip Wingrave / The Ghost of Colonel Wingrave) en Sven Gee (The Ghost of Young Wingrave).

Owen Wingrave is te zien in Lelystad, Helmond, Wageningen, Hengelo, Delft en Leiden. Zie voor meer informatie de website van Opera Trionfo.

Vorig artikel

Concertante Entführung confronteert

Volgend artikel

Maltman zingt Mahler in TivoliVredenburg

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.