BinnenkortNieuws

Maltman zingt Mahler in TivoliVredenburg

Bariton Christopher Maltman zingt op zaterdagavond 4 oktober in TivoliVredenburg in Utrecht de Rückert-Lieder van Gustav Mahler bij het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Mark Wigglesworth. Het orkest speelt verder werken van Schönberg, Rachmaninov en Stravinsky.

Christopher Maltman (foto: Pia Clodi).
Christopher Maltman (foto: Pia Clodi).

Christopher Maltman won in 1997 de liedprijs op de Cardiff Singer of the World Competition en maakte daarna carrière als zowel operazanger als liedzanger. In vele bekende concertzalen, waaronder het Concertgebouw en Wigmore Hall, gaf hij liedrecitals.

In TivoliVredenburg is Maltman de solist in een programma dat draait om “heftige beelden, sfeervolle oorden en volle, expressieve klanken”. Dat is volgens de concertzaal de verbindende factor tussen Rachmaninovs Dodeneiland, Schönbergs Begleitmusik zu einer Lichtspielszene, Stravinsky’s De Vuurvogel en Mahlers Rückert-Lieder.

Maltman neemt de Mahler-liederen voor zijn rekening, met onder meer het bekende ‘Ich bin der Welt abhanden gekommen’ en ‘Um Mitternacht’. Hij wordt daarbij begeleid door het Radio Filharmonisch Okrest en dirigent Mark Wigglesworth.

Het concert begint om 20.15 uur. Om 19.30 uur is er een inleiding van Kees Arntzen. Zie voor meer informatie de website van TivoliVredenburg.

Vorig artikel

Opera Trionfo sluit Wingrave-serie af

Volgend artikel

Sprankelende Rossini opent seizoen Luik

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.