BinnenkortNieuws

De vrolijke Franz bezoekt De Doelen

Gerenommeerde liedzangers, een bekend liedbegeleider, studenten van het Koninklijk Conservatorium, presentator Lex Bohlmeijer en wijnkenner Fons Hosman verzorgen op zondag 12 oktober onder de titel De vrolijke Franz een avondprogramma rond het liedrepertoire van Franz Schubert in De Doelen in Rotterdam.

Robert Holl is één van de solisten in De vrolijke Franz (foto: Benjamin Ealovega).
Robert Holl is één van de solisten in De vrolijke Franz (foto: Benjamin Ealovega).

Franz Schubert is één van de voornaamste liedcomponisten en dus is het niet moeilijk een avond met zijn werk te vullen. De Doelen en de Vrienden van het Lied pakken daarbij flink uit. Voor De vrolijke Franz is een uitgebreid en veelomvattend programma samengesteld.

De avond begint om 18.30 uur met een foyerconcert van zangstudenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Om 19.00 uur volgt een concert van een uur met liederen als ‘Die Nachtigall’, ‘An die Freude’ en ‘La Pastorella al prato’. Als solisten zijn bas Robert Holl, sopraan Ellen van Lier, tenor Daniel Johannsen, tenor Jan Petryka en bariton Henk Neven te gast, met Roger Braun als hun begeleider op de piano.

Na het eerste concert volgt een wijnproeverij onder leiding van Fons Hosman, begeleid door een programma van de studenten uit Den Haag en Robert Holl. De avond sluit af met nogmaals een uur liedzang, nu met nummers als ‘Der Hochzeitsbraten’, ‘Licht und Liebe’, ‘Ständchen’ en ‘Die Advokaten’.

De avond wordt gepresenteerd door Lex Bohlmeijer, bekend van Radio 4, en afgesloten met een meet & greet met de musici. Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Vorig artikel

Salone dell'Opera beleeft zevende editie

Volgend artikel

Röschmann spreekt ferme taal in Kleine Zaal

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.