BinnenkortNieuws

Salone dell’Opera beleeft zevende editie

In het dorpje Amerongen op de Utrechtse Heuvelrug wordt op zaterdag 11 oktober voor de zevende keer Salone dell’Opera georganiseerd: een operaroute met opera-acts in de woonkamers en tuinen van monumentale panden.

Salone dell’Opera wordt ieder jaar aan het begin van oktober georganiseerd. De operaroute leidt de bezoekers door de historische kern van Amerongen, waar op zes verschillende locaties operascènes worden uitgevoerd door jonge, talentvolle zangers en musici. Er klinkt zowel bekend als onbekender repertoire.

Het adagium van Salone dell’Opera: “Wellicht dat u hier de operasterren van de toekomst hoort!” De zangers en musici creëren hun eigen verhaallijn en regie rond de operafragmenten die ze hebben geselecteerd. De locaties worden als decor gebruikt.

De operaroute begint om 13.00 uur. Daarna kan het publiek gedurende de middag vijf acts bezoeken, met één ronde pauze. Aan het einde van de middag (18.00-19.00 uur) is er een borrel, waar nagepraat kan worden met de musici en organisatoren.

Zie voor alle informatie de website van Salone dell’Opera.

Vorig artikel

“Maestro to the pit”: achter Live in HD

Volgend artikel

De vrolijke Franz bezoekt De Doelen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.