BinnenkortNieuws

Wokmuziektheater brengt Verkaufte Braut

Wokmuziektheater uit Weert voert op 28, 29 en 30 november de komische opera Die verkaufte Braut van Bedřich Smetana op. De voorstelling staat onder muzikale leiding van Joop Dieteren en wordt geënsceneerd door John van Cauteren.

Verkaufte Braut - WokmuziektheaterWokmuziektheater is een theaterkoor met zo’n vijftig leden, dat in 1980 werd opgericht en sinds 1993 iedere twee jaar volledig geënsceneerde opera’s opvoert. De afgelopen jaren bracht het koor producties van onder meer Carmen, Der Vampyr en Un ballo in maschera.

Eind november staat Smetana’s opera Die verkaufte Braut op het programma, een komisch werk over de strubbelingen die Marie en Hans ondervinden als ze met elkaar proberen te trouwen. Het is de tweede opera van de Tsjechische componist Smetana. Het werk beleefde in 1866 zijn wereldpremière.

Wokmuziektheater voert Die verkaufte Braut op in het Munttheater in Weert. Onder de regie van John van Cauteren en de choreografie van Yvonne Meulen vertolken sopraan Anna Majchrzak, tenor Luke Mitchell, tenor Ben Heijnen en bas-bariton Raoul Reimersdal de solorollen.

Die verkaufte Braut wordt driemaal opgevoerd. Zie voor meer informatie de website van Wokmuziektheater Weert.

Vorig artikel

Zürich speelt fantastische Turn of the Screw

Volgend artikel

Matinee voert Rameau's opera Zaïs uit

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.