Home » Binnenkort, Nieuws

Royal Opera vertoont L’elisir d’amore in bios

18 november 2014 Geen reacties

Het Royal Opera House vertoont op woensdag 26 november live Donizetti’s komedie L’elisir d’amore in ruim dertig bioscopen in Nederland. Daniele Rustioni leidt de voorstelling, Laurent Pelly regisseert. Lucy Crowe, Vittorio Grigolo en Bryn Terfel voeren de cast aan.

Affiche van L'elisir d'amore bij het Royal Opera House.

Affiche van L’elisir d’amore bij het Royal Opera House.

L’elisir d’amore is de derde voorstelling en tweede opera die het Royal Opera House dit seizoen live vertoont in bioscopen in vele landen. De opera is één van de bekendste en meest opgevoerde werken van Gaetano Donizetti (1797-1848).

Het ‘melodramma giocoso’ in twee akten is te zien in een succesvolle productie van Laurent Pelly, die onlangs nog in Amsterdam te bewonderen was met L’étoile van Chabrier. De Franse regisseur plaatst het liefdesverhaal van de boerenjongen Nemorino en de rijke Adina in een zonovergoten Italië, in de jaren vijftig.

Nemorino wordt vertolkt door tenor Vittorio Grigolo en Adina door sopraan Lucy Crowe. Beiden maakten de afgelopen jaren regelmatig hun opwachting bij het Royal Opera House. Eveneens een bekend gezicht is bas-bariton Bryn Terfel, die de rol van kwakzalver Dulcamara voor zijn rekening neemt. Verder zingt Levente Molnár de knappe sergeant Belcore en vertolkt Kiandra Howarth het boerenmeisje Giannetta.

L’elisir d’amore is in 33 bioscopen in Nederland te zien. Zie voor een overzicht de Nederlandse website van ROH Live Cinema.

Hieronder vertelt Laurent Pelly over zijn productie:

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.