BinnenkortNieuws

Royal Opera vertoont L’elisir d’amore in bios

Het Royal Opera House vertoont op woensdag 26 november live Donizetti’s komedie L’elisir d’amore in ruim dertig bioscopen in Nederland. Daniele Rustioni leidt de voorstelling, Laurent Pelly regisseert. Lucy Crowe, Vittorio Grigolo en Bryn Terfel voeren de cast aan.

Affiche van L'elisir d'amore bij het Royal Opera House.
Affiche van L’elisir d’amore bij het Royal Opera House.

L’elisir d’amore is de derde voorstelling en tweede opera die het Royal Opera House dit seizoen live vertoont in bioscopen in vele landen. De opera is één van de bekendste en meest opgevoerde werken van Gaetano Donizetti (1797-1848).

Het ‘melodramma giocoso’ in twee akten is te zien in een succesvolle productie van Laurent Pelly, die onlangs nog in Amsterdam te bewonderen was met L’étoile van Chabrier. De Franse regisseur plaatst het liefdesverhaal van de boerenjongen Nemorino en de rijke Adina in een zonovergoten Italië, in de jaren vijftig.

Nemorino wordt vertolkt door tenor Vittorio Grigolo en Adina door sopraan Lucy Crowe. Beiden maakten de afgelopen jaren regelmatig hun opwachting bij het Royal Opera House. Eveneens een bekend gezicht is bas-bariton Bryn Terfel, die de rol van kwakzalver Dulcamara voor zijn rekening neemt. Verder zingt Levente Molnár de knappe sergeant Belcore en vertolkt Kiandra Howarth het boerenmeisje Giannetta.

L’elisir d’amore is in 33 bioscopen in Nederland te zien. Zie voor een overzicht de Nederlandse website van ROH Live Cinema.

Hieronder vertelt Laurent Pelly over zijn productie:

Vorig artikel

Vissers Così genomineerd in Rusland

Volgend artikel

Maria Fiselier is trots op eerste plaat

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.