Binnenkort

Zware stemmen in Opera per Tutti

Opera per Tutti gaat donderdag in de Vondelkerk in Amsterdam voor een avondje zwaardere stemmen. Met een mezzo, bariton en bas in het solistenkwartet zullen er vooral operafragmenten voor het lage register klinken.

Opera per Tutti brengt iedere donderdagavond in de Vondelkerk een concert met aria’s en andere operafragmenten. De stukken worden op informele wijze ingeleid en aan elkaar gepraat door Mylou Mazali, mezzosopraan en tevens artistiek leidster.

Voor aanstaande donderdag heeft ze qua mannen twee ‘laagzingers’ gestrikt: bariton Sinan Vural en bas Gilad Nezer. Vural treedt regelmatig op bij Opera per Tutti. De Israëliër Nezer zingt bij het Nederlands Kamerkoor en treedt daarnaast vaak op als solist.

Mazali zelf zal samen met sopraan Nicole Fiselier de vrouwenpartijen voor haar rekening nemen. Fiselier was al vaker te zien bij Opera per Tutti (met onder meer een paar indrukwekkende Bellini-aria’s) en kwam onlangs door de Nationale Voorronden van het Internationaal Vocalisten Concours.

Op het programma staan fragmenten uit Don Giovanni van Mozart, Don Pasquale van Donizetti, La Gioconda van Ponchielli, Don Carlo, Rigoletto en I Vespri Siciliani van Verdi en Manon van Massenet.

Opera per Tutti begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Meer informatie is te vinden op de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Bejubelde zangers, beschimpte regisseurs

Volgend artikel

De Butterfly’s die u moet hebben

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.