BinnenkortNieuws

Silbersee brengt Langs match girl passion

Theatergezelschap Silbersee brengt deze weken een mystieke voorstelling rond David Langs compositie the little match girl passion, waarmee hij in 2008 de Pulitzer Prize won. Langs werk wordt gecombineerd met twee andere composities van hem en met een nieuw werk van Anthony Fiumara.

Promotiebeeld van Match Girl Passion.
Promotiebeeld van Match Girl Passion.

David Lang baseerde zijn prijswinnende compositie op het sprookje over het meisje met de zwavelstokjes. Silbersee (voorheen VOCAALLAB) nam het eigentijdse lijdensverhaal en maakte er een “indringende en mystieke voorstelling” omheen, Match Girl Passion, uitgedacht en geregisseerd door Romain Bisschoff en Bärbel Kühn.

Naast the little match girl passion worden de cellocompositie world to come uit 2003 en het pianowerk memory pieces uit 1992 opgevoerd in de voorstelling. Ook klinkt Fiumara’s In Paradise, een nieuw gecomponeerde ballad.

De voorstelling wordt uitgevoerd door de zangers Natasha Young, Michaela Riener, Veerle Seijlhouwer, Claudia Veltman, Kevin Skelton en Maciej Straburzynski. Jörg Brinkmann speelt cello en Miguel Ángel Gasper verzorgt de dans.

Match Girl Passion ging in december in première en is de komende tijd nog te zien in onder meer het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam en TivoliVredenburg in Utrecht. Zie voor meer informatie de website van Silbersee.

Vorig artikel

Mattijs van de Woerd: wandelen met Gurney

Volgend artikel

Classical Opera start groots Mozart-project

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.