Binnenkort

Opera Academy herneemt Le nozze di Figaro

De Dutch National Opera Academy (DNOA) herneemt van 15 tot en met 18 januari in Den Haag zijn productie van Le nozze di Figaro, die eerder in het voormalig zendstation in Radio Kootwijk opgevoerd werd. Het Residentie Orkest begeleidt de cast van jonge zangers.

DNOA Figaro repriseDNOA oogstte in augustus 2013 veel lof met Le nozze di Figaro. Niet alleen vanwege de bijzondere locatie, maar ook vanwege de regie van Alexander Oliver.

Voor de vier reprisevoorstellingen wordt het zendstation in Radio Kootwijk ingewisseld voor de Kees van Baarenzaal van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De regie van Oliver wordt gehandhaafd, evenals de kostuums en decors van Dieuweke van Reij en Luca Stappers. Alex Brok verzorgt het licht.

In de orkestbak maakt het NJO-orkest, waarmee DNOA de productie opzette, plaats voor het Residentie Orkest onder leiding van Jonathan Cohen. Zij begeleiden een nieuwe lichting zangtalenten van de academie, die de verschillende rollen in Mozarts opera zullen invullen.

Le nozze di Figaro is te zien op 15, 16, 17 en 18 januari. Zie voor meer informatie de website van de Dutch National Opera Academy.

Hieronder een korte impressie van de voorstelling:

Vorig artikel

Operadagen Rotterdam wint FEDORA Prize

Volgend artikel

La bohème meest opgevoerde opera in 2014

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.