Home » Binnenkort

Opera Academy herneemt Le nozze di Figaro

Den Haag8 januari 2015

door

De Dutch National Opera Academy (DNOA) herneemt van 15 tot en met 18 januari in Den Haag zijn productie van Le nozze di Figaro, die eerder in het voormalig zendstation in Radio Kootwijk opgevoerd werd. Het Residentie Orkest begeleidt de cast van jonge zangers.

DNOA Figaro repriseDNOA oogstte in augustus 2013 veel lof met Le nozze di Figaro. Niet alleen vanwege de bijzondere locatie, maar ook vanwege de regie van Alexander Oliver.

Voor de vier reprisevoorstellingen wordt het zendstation in Radio Kootwijk ingewisseld voor de Kees van Baarenzaal van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De regie van Oliver wordt gehandhaafd, evenals de kostuums en decors van Dieuweke van Reij en Luca Stappers. Alex Brok verzorgt het licht.

In de orkestbak maakt het NJO-orkest, waarmee DNOA de productie opzette, plaats voor het Residentie Orkest onder leiding van Jonathan Cohen. Zij begeleiden een nieuwe lichting zangtalenten van de academie, die de verschillende rollen in Mozarts opera zullen invullen.

Le nozze di Figaro is te zien op 15, 16, 17 en 18 januari. Zie voor meer informatie de website van de Dutch National Opera Academy.

Hieronder een korte impressie van de voorstelling:

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.