BinnenkortNieuws

Connolly zingt Mahler, Schumann en meer

Sarah Connolly is op dinsdag 17 februari te gast in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Ze zingt onder begeleiding van Julius Drake liederen van Mahler, Schumann, Roussel, Britten, Gurney en Bennett. Daaronder de Rückert-Lieder.

Sarah Connolly (foto: Peter Warren).
Sarah Connolly (foto: Peter Warren).

Sarah Connolly is een gevierde mezzosopraan. Haar vertolkingen in onder meer barokopera’s zijn beroemd en haar vele cd-opnames ontvingen keer op keer lof. Ook in het liedrepertoire is ze een grootheid. Het Nederlandse publiek kon daar voor het laatst in september 2013 getuige van zijn, toen de Britse een recital gaf in De Doelen in Rotterdam.

Op 17 februari is Connolly terug op Nederlandse bodem, nu in het Concertgebouw. Samen met haar vaste begeleider Julius Drake focust ze op twee cycli: de Rückert-Lieder, een serie van vijf liederen van Mahler op teksten van de Duitse dichter Friedrich Rückert, en Frauenliebe und -leben, Schumanns versie van de gedichtencyclus van Adelbert von Chamisso. Die cyclus vertelt het verhaal van de liefde van een vrouw voor haar man, van hun eerste ontmoeting tot zijn dood.

Connolly vult deze twee werken aan met repertoire uit haar vaderland: liederen van Benjamin Britten, Ivor Gurney en Richard Rodney Bennett. Ook zingt ze een paar Franse liederen van Aldert Roussel, uit Deux Mélodies en Quatre poèmes.

Het recital van Connolly en Drake begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie over het programma en het bestellen van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Londense Parsifal: niets nieuws onder de zon

Volgend artikel

Katie Mitchel regisseert Trauernacht bij DNO

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.