Binnenkort

Opera per Tutti kiest jonge solisten

Opera per Tutti treedt aanstaande donderdag (15/10) aan met een jonge cast. Twee van de vier zangers komen uit het ensemble van Opera Studio Nederland. Op het programma staan vooral Rossini, Bizet en Mozart.

Opera per Tutti brengt iedere donderdag aria’s en andere operafragmenten ten gehore in de Vondelkerk in Amsterdam. Daarnaast presenteert het zich iedere eerste zondag van de maand in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Voor deze donderdag heeft artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali vooral gevist uit de vijver van Opera Studio Nederland, een eenjarige opleiding die een brug tussen school en operapraktijk probeert te slaan voor een klein groepje jonge zangers.

De Engelse Nicola Mills zal de sopraanpartijen zingen. Mills heeft veel ervaring met oratoria en concerten. Ze draait dit seizoen mee in het ensemble van de Opera Studio.

Dat doet ook Elmar Gilbertsson. De IJslander zal enkele tenorpartijen zingen. Gilbertsson loopt al een tijdje in Nederland rond, waar hij onder meer de Dutch National Opera Academy volgde.

Zowel Gilbertsson als Mills zongen in oktober in Dido and Aeneas, een coproductie van Opera Zuid, Opéra Royal de Wallonie en Opera Studio Nederland.

De bariton Julien Traniello zal het solistenkwartet completeren. De pianobegeleiding komt van Alexander Kouznetsow.

Mazali heeft diverse onbekendere stukken geprogrammeerd. Naast klassiekers als La Cenerentola van Rossini en Così fan tutte van Mozart zijn er fragmenten te horen uit Djamileh van Bizet, La Grande Duchesse de Gerolstein van Offenbach en Semele en Rodelinda van Händel.

Opera per Tutti begint om 20.15 uur. Om 19.30 uur is de kassa open. Meer informatie is te vinden op de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Gelaarsde kat wil de wereld rond

Volgend artikel

Cultuurzender BravaNL maakt opmars

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.