BinnenkortNieuws

Opera Zuid brengt The Sound of Musical

Opera Zuid toert vanaf 5 maart door het land met de voorstelling The Sound of Musical. Solisten van het Maastrichtse gezelschap brengen onder begeleiding van het Noord Nederlands Orkest muziek uit tal van musicals, bedoeld om mee te zingen.

Campagnebeeld van The Sound of Musical (foto: Opera Zuid).
Campagnebeeld van The Sound of Musical (foto: Opera Zuid).

“Wat is er mooier dan de heerlijke muziek uit bekende musicals te horen spelen door een symfonieorkest met zangers van Opera Zuid?” Zo presenteert Opera Zuid The Sound of Musical, een voorstelling waarmee het gezelschap even buiten het operagenre stapt en een duik neemt in het in Nederland populaire musicalvak.

Op het programma staan fragmenten uit musicals van Rodgers, Strouse, Loewe, Gershwin, Arlen en Brown. Daaronder de ouverture van Oklahoma, ‘Tomorrow’ uit Annie, ‘I could have danced all night’ uit My Fair Lady, ‘Somewhere over the rainbow’ uit The Wizard of Oz en ‘Edelweiss’ uit The Sound of Music.

De mise-en-scène van de productie is gemaakt door Miranda van Kralingen, die ook de presentatie verzorgt. Het Noord Nederlands Orkest wordt geleid door Arnoud Oosterbaan en zang en dans komen van onder anderen Annemarijn Maandag, Rubèn Plantinga en Veerle Sanders.

Op de website van Opera Zuid is een online magazine van de voorstelling te lezen en zijn partituren te bekijken, zodat bezoekers zich kunnen voorbereiden en de hits kunnen meezingen.

The Sound of Musical gaat op 5 maart in première in Schouwburg De Lawei in Drachten en is daarna in nog zeven theaters in het land te zien. Zie voor meer informatie de website van Opera Zuid.

Vorig artikel

Seizoen Nederlandse Reisopera 2015/2016

Volgend artikel

Een hebbeding: Jaroussky zingt mélodies

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.