BinnenkortNieuws

Petrenko zingt op Gergiev Festival 2015

Bas Mikhail Petrenko geeft op 12 september een liedrecital op het Gergiev Festival 2015. Het programma van het Rotterdamse festijn werd donderdag bekendgemaakt. Sergej Rachmaninoff staat dit jaar centraal.

Mikhail Petrenko (foto: Askonas Holt).
Mikhail Petrenko (foto: Askonas Holt).

Het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 12 september. Hoofdbestanddeel van de programmering is een uitvoering van alle symfonieën (drie) en pianoconcerten (vier) van de Russische componist Rachmaninoff.

Voor die opgave treden naast het Rotterdams Philharmonisch ook het orkest van het Mariinsky Theater en een talentenorkest van de conservatoria van Rotterdam en Den Haag aan. Alle formaties worden geleid door Valery Gergiev zelf.

Naast symfonieën en pianoconcerten klinkt er onder meer liturgische muziek en volksmuziek, uitgevoerd door het Sirin Ensemble, speelt het Rotterdams Philharmonisch de wereldpremière van Tabula Russia van Vladimir Tarnopolski, geïnspireerd op het Russische klokgelui in de muziek van Rachmaninoff, en geeft de beroemde bas Mikhail Petrenko een liedrecital, begeleid door Marina Mishuk op de piano.

Petrenko richt zich in zijn recital geheel op het liedrepertoire van Rachmaninoff en belooft een “intieme en melancholische middag”. Het recital vindt plaats op de slotdag van het festival, 12 september, in de Jurriaanse Zaal.

Zie voor meer informatie de website van het Gergiev Festival.

Vorig artikel

Een hebbeding: Jaroussky zingt mélodies

Volgend artikel

Audi's Alcina is betoverend mooi

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.