BinnenkortNieuws

La troupe d’Orphée uit op dvd en als stream

OPERA2DAY heeft zijn bekroonde productie La troupe d’Orphée uitgebracht op dvd en als online stream. De opbrengsten uit de verkoop worden gebruikt om meer producties te registreren en uit te brengen.

Troupe d'Orphée - dvdLa troupe d’Orphée is een hommage aan de tijd waarin rondreizende troupes muziektheatervoorstellingen gaven op allerlei bijzondere locaties. OPERA2DAY deed zo’n troupe in mei 2014 herleven in de Grote Kerk in Den Haag. Centraal stond daarbij de korte opera La descente d’Orphée aux enfers van Marc-Antoine Charpentier, aangevuld door ander werk uit het oeuvre van de Franse componist.

De productie, geregisseerd door Serge van Veggel en geleid door Hernán Schvartzman, was een groot succes. Het ontving lovende kritieken na de première en werd aan het einde van het jaar door operakenners en lezers van Place de l’Opera uitverkoren tot ‘Opera van het Jaar 2014‘.

Eén van de voorstellingen werd met zeven camera’s opgenomen in Full HD. Dankzij een grote groep donateurs en steun van verschillende organisaties, waaronder Brava.nl, is die opname nu uitgebracht op dvd en eveneens te bekijken als online stream.

De dvd is voor 29,95 euro te bestellen via bol.com. De stream is voor 20 euro te huren of voor 25 euro te kopen via vimeo.com.

De opbrengsten van de verkoop worden gebruikt om de opnames van oudere producties af te monteren en uit te brengen en om nieuwe producties te kunnen vastleggen. Zo hoopt OPERA2DAY in de loop van dit jaar Scarlatti’s La Giuditta uit te brengen, een productie die in 2011 te zien was.

Zie voor meer informatie de website van OPERA2DAY.

Vorig artikel

Macbeth mislukt bij De Nationale Opera

Volgend artikel

Luca Salsi zingt Carlo en Enrico op één dag

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

 1. a.dekker
  18 april 2015 at 21:20

  LS,
  ik lees uw reactie met veel plezier.
  Maar waarom staat u er nooit iets in van BravaNL.
  Andere operahuizen staan er wel in!

  Met vriendelijke groet,
  Arie Dekker.