BinnenkortNieuws

Prohaska vertolkt Ophelia in Amsterdam

Sopraan Anna Prohaska geeft op dinsdag 21 april een liedrecital in het Concertgebouw in Amsterdam, begeleid door niet alleen haar vaste pianist Eric Schneider, maar ook door violiste Lorenza Borrani en cellist Mischa Meyer.

Anna Prohaska (foto: Harald Hoffmann / DG).
Anna Prohaska (foto: Harald Hoffmann / DG).

Met een operaregisseur als vader en een zangeres als moeder was de Oostenrijks-Engelse Anna Prohaska in de wieg gelegd voor het operavak. Vanaf haar zesde stond ze dan ook al op het toneel.

Prohaska maakte op haar zeventiende haar debuut bij de Komische Oper Berlin. Op haar 23e stond ze voor het eerst op het toneel van de Staatsoper Berlin, waar ze nog altijd lid van het huisensemble is.

De afgelopen jaren oogstte de sopraan veel roem met de cd’s Enchanted Forest, Sirène en Behind The Lines. De laatste twee albums nam ze samen met pianist Eric Schneider op, die haar ook in Amsterdam zal begeleiden.

In haar recital in Amsterdam staat repertoire van Schumann, Brahms, Rihm, Schubert, Berlioz, Richard Strauss en Sjostakovitsj op het programma. De rode lijn door haar selectie is het personage Ophelia uit Shakespeares Hamlet. Zo klinkt Ophelia Sings van Rihm, Fünf Ophelia-Lieder van Brahms, La mort d’Ophélie van Berlioz en Lieder der Ophelia van Richard Strauss.

Lorenza Borrani is een Italiaanse violiste, onder meer actief als concertmeester van het Chamber Orchestra of Europe. De jonge cellist Mischa Meyer komt uit Baden-Baden, waar hij ook regelmatig als solist optreedt.

Het concert van de vier begint om 20.15 uur in de Kleine Zaal, gelijktijdig met het optreden van Joyce DiDonato in de Grote Zaal. Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Biosseizoen Royal Opera House 2015/2016

Volgend artikel

Seizoen Royal Opera House 2015/2016

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.