Binnenkort

Ekaterina Levental vertelt haar verhaal

Harpiste en zangeres Ekaterina Levental woont al sinds 1993 in Nederland, maar haar wieg stond in Tashkent, Oezbekistan, één van de republieken van de voormalige Sovjet-Unie. Het verhaal van haar vlucht naar Nederland vormt de kern van het vertelconcert dat op 2 mei in Zwolle te zien is.

Ekaterina Levental - Grote KerkEkaterina Levental creëerde het vertelconcert De Weg, dat als ondertitel ‘een vlucht die vleugels kreeg’ draagt, samen met kunstenaar Chris Koolmees. Ze vertelt het verhaal van haar vlucht uit de voormalige Sovjet-Unie, ruim twintig jaar geleden. Levental vertelt, maar speelt ook harp en zingt in deze voorstelling.

Met haar verhaal, dat ook vandaag nog voor veel mensen overal ter wereld actueel is, wil ze inzichtelijk maken wat de werkelijkheid van het verlaten is. Hoe vluchten de grond onder je voeten weghaalt, letterlijk en figuurlijk, en tegelijkertijd nieuwe deuren opent naar de toekomst en nieuwe perspectieven mogelijk maakt.

Sinds Ekaterina Levental in Nederland kwam, studeerde ze harp en zang aan verschillende conservatoria. Met Eva Tebbe vormt ze het zang/harpduo Bilitis. Ze stond in verschillende producties van De Nationale Opera, zoals A Dog’s Heart en onlangs Reimsreisje. Bij Muziektheater Hollands Diep was ze in diverse producties te zien. Recent was ze op tournee met het Ricciotti Ensemble en binnenkort heeft ze tijdens Operadagen Rotterdam een rol in de Pornopera.

De voorstelling De Weg ging eind maart in première in De Bijloke in Gent. Hieronder de trailer:

Het concert is bedoeld voor publiek vanaf 10 jaar. Informatie over kaartverkoop vindt u op de website van de Grote Kerk in Zwolle.

Vorig artikel

Seizoen Staatsoper Berlin 2015/2016

Volgend artikel

Cotillard speelt onnavolgbare Jeanne d'Arc

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.