Binnenkort

Prégardien besluit Serie Grote Zangers

Tenor Christoph Prégardien sluit op woensdag 6 mei het vijfde seizoen van de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam af met een recital onder begeleiding van Malcolm Martineau. De beide grootheden zijn een dag later te zien in TivoliVredenburg in Utrecht.

Christoph Prégardien (foto: Marco Borggreve).
Christoph Prégardien (foto: Marco Borggreve).

Christoph Prégardien en Malcolm Martineau behoren beiden tot de crème de la crème van het liedvak. Prégardien als een veelgeprezen tenor die talrijke cd’s heeft uitgebracht en overal ter wereld optreedt. Martineau als een befaamd pianist die talloze grote zangers begeleidde in liedrecitals, onder wie Thomas Hampson, Susan Graham, Angela Gheorghiu, Ian Bostridge, Simon Keenlyside, Anna Netrebko en Bryn Terfel.

Martineau is regelmatig te gast in het Concertgebouw in Amsterdam en voerde vorig seizoen Schuberts Schöne Müllerin uit in de Serie Grote Zangers. Ook Prégardien zal voor met name het Amsterdamse publiek geen onbekende zijn. In het Muziekgebouw vinden de twee elkaar rond het repertoire van Franz Schubert en Gustav Mahler.

Van Schubert klinken negen liederen op gedichten van Ernst Schulze. Van Mahler klinkt een selectie liederen uit Des Knaben Wunderhorn. Daaronder bekende werken als ‘Urlicht’ en ‘Wo die schönen Trompeten blasen’.

Het recital van Prégardien en Martineau wordt voorafgegaan door een voorprogramma van een jonge zanger. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Op 7 mei staan de tenor en de pianist in TivoliVredenburg in Utrecht met een enigszins aangepast programma. Volgens de website van TivoliVredenburg zal Mahler achterwege blijven en zal Prégardien zich helemaal op het repertoire van Schubert richten.

Vorig artikel

Cotillard speelt onnavolgbare Jeanne d'Arc

Volgend artikel

Herfurtner en Astari: hoe zing je de liefde?

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.