Binnenkort

Benefietconcert in Carré met Verdi’s requiem

Het Noord Nederlands Orkest, het Toonkunstkoor Amsterdam en vier bekende Nederlandse solisten voeren op zaterdagmiddag 16 mei het requiem van Verdi uit in Theater Carré in Amsterdam, als benefietconcert voor Musicians without Borders.

Eva-Maria Westbroek.
Eva-Maria Westbroek.

Musicians without Borders zet muziek in om te verbinden, te helen en op te bouwen. De organisatie is actief in gebieden waar oorlog heeft verdeeld en getraumatiseerd, waaronder de Balkan, het Midden-Oosten en Afrika.

Sopraan Eva-Maria Westbroek is ambassadeur van Musicians without Borders en vraagt met de uitvoering van het requiem aandacht voor de organisatie. Ze zingt zelf de sopraanpartij in Verdi’s werk en wordt terzijde gestaan door haar man, tenor Frank van Aken, en verder mezzo Tania Kross en bas Jaco Huijpen.

In Verdi’s requiem speelt het koor een grote rol. Het Toonkunstkoor Amsterdam neemt die partij voor zijn rekening. Het Noord Nederlands Orkest zorgt voor de begeleiding, gedirigeerd door Boudewijn Jansen.

Het benefietconcert begint om 14.00 uur. Zie voor meer informatie de website van Carré.

Hieronder twee filmpjes over de uitvoering:

Vorig artikel

Antony Hermus: “De Ring wordt ‘Hammer’!”

Volgend artikel

Podcast: Het sprookje van Cenerentola

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.