AchtergrondBinnenkortFeaturedOperacast

Podcast: Het sprookje van Cenerentola

Opera Zuid brengt op 16 mei Rossini’s La Cenerentola in première in Eindhoven. Het gezelschap nodigde Sybrand van der Werf uit voor de regie en engageerde onder anderen Karin Strobos en Marcel van Dieren voor de hoofdrollen. Place de l’Opera sprak met hen over het sprookje van Assepoester.

La Cenerentola - Opera ZuidGioachino Rossini componeerde in drie weken tijd een opera op het Cenerentola-libretto van Jacopo Ferretti. Het verhaal van het oude sprookje werd naar de negentiende eeuw gehaald en hier en daar aangepast.

Met dat werk ging regisseur Sybrand van der Werf aan de slag (“Rossini heeft een enorme levenslust”). Zijn ideeën krijgen deze weken vorm in een productie waarin ook sprookjespark De Efteling een grote rol heeft. Karin Strobos zingt de rol van Assepoester (“ze is niet zielig, ze weet te dealen met de situatie”). Marcel van Dieren is haar vader, Don Magnifico (“hij wil het graag, maar telt niet echt mee”).

Zie voor de details van de tournee de website van Opera Zuid.

U kunt de podcast hieronder beluisteren of u via iTunes abonneren. Voor het Androidplatform is Podcast Addict een veelgebruikte app voor smartphone of tablet. Als u daarin via de zoekfunctie Place de l’Opera intypt, komt u vanzelf bij onze podcasts.

Vorig artikel

Benefietconcert in Carré met Verdi's requiem

Volgend artikel

Opera Europa lanceert The Opera Platform

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.