BinnenkortNieuws

OPERA2DAY brengt Etudes van Verkuil

Als hommage aan het werk van ‘physical theatre coach’ Willy Verkuil brengt OPERA2DAY van 10 tot en met 12 juni de voorstelling Etudes. De productie bestaat uit een verzameling oefeningen van Verkuil, die samen een doorlopend geheel vormen.

Promotiebeeld van de voorstelling Etudes van OPERA2DAY.
Promotiebeeld van de voorstelling Etudes van OPERA2DAY.

Willy Verkuil traint zangers en instrumentalisten om oprechte zeggingskracht te bereiken en echt contact met het publiek te maken. Uit bewondering voor haar werk liet OPERA2DAY drie musici, een zangeres en een componiste langere tijd de workshops van Verkuil volgen. Daaruit ontstond de voorstelling Etudes.

De basis van Etudes is een verzameling oefeningen van Verkuil. “Vol verwondering ontdekten we dat als de oefeningen in een ononderbroken stroom worden uitgevoerd, de toekijker er haast door wordt betoverd”, stelt OPERA2DAY. “Het is een voorstelling anders dan andere voorstellingen, zonder verhaal, bijna als een dans. Het is alsof we even stilstaan bij het uitvoeren zelf, tussen onze andere voorstellingen door.”

Willy Verkuil heeft zelf het concept van de productie bedacht en voert de regie. De deelnemende artiesten zijn Camille Hesketh (sopraan), Regina Albanez (theorbo, barokgitaar), Robert de Bree (hobo, blokfluit), Nina Hitz (barokcello) en Maya Verlaak (performer, toonzettingsadvies).

Etudes wordt van 10 tot en met 12 juni zes keer opgevoerd in MOOOF in Den Haag. Zie voor meer informatie de website van OPERA2DAY.

Vorig artikel

Audi wordt directeur Park Avenue Armory

Volgend artikel

Beyond the score: knap portret van Boulez

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.