BinnenkortNieuws

Gerards zingt Lehár in Havenkomconcert

Het Nederlands Kamerorkest laat op zaterdag 5 september voor één avond de Donau langs Almere stromen. Het orkest vult samen met sopraan Laetitia Gerards en tenor Tiberius Simu het Yakult Havenkomconcert met het operetterepertoire van Franz Lehár.

Sopraan Laetitia Gerards.
Sopraan Laetitia Gerards.

Het Yakult Havenkomconcert is het hoogtepunt van het Rabobank Almere Haven Festival, dat dit jaar voor de vijftiende keer gehouden wordt in de Havenkom en het winkelcentrum van Almere Haven. Het concert vindt in de buitenlucht plaats en is gratis toegankelijk. Er is plek voor 5.000 toeschouwers.

Het Nederlands Kamerorkest speelt onder leiding van dirigent Risto Joost delen uit de operettes Die lustige Witwe, Das Land des Lächelns, Der Zarewitsch en Paganini van Lehár. De solorollen worden vertolkt door de Nederlandse sopraan Laetitia Gerards en de Roemeense tenor Tiberius Simu. Het Toonkunstkoor zingt de koorpartijen.

Laetitia Gerards is volgens de organisatie “de onbetwiste ster van de avond”. Gerards won in 2013 het Prinses Christina Concours. Sindsdien treedt de 22-jarige zangeres regelmatig op in binnen- en buitenland. In november 2013 stond ze al eens voor het Nederlands Kamerorkest, toen in Paradiso.

Het Havenkomconcert wordt gepresenteerd door Gregor Bak. De regie is in handen van Laurence Dale. Hij regisseerde vorig jaar ook het Havenkomconcert en was de afgelopen jaren meermaals in Nederland te zien, onder meer met Il barbiere di Siviglia bij de Nederlandse Reisopera.

Het Yakult Havenkomconcert begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Rabobank Almere Haven Festival.

Vorig artikel

De Ring in Bayreuth: Das Rheingold

Volgend artikel

De Ring in Bayreuth: Die Walküre

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. 6 september 2015 at 14:03

    Laetitia Gerards transformeerde met haar stralende optreden en schitterende stem de stormachtige, koude herfstnacht tot een zwoele zomeravond!

  2. Pieter K. de Haan
    6 september 2015 at 21:02

    Familie?