AchtergrondBinnenkortFeatured

Actie: Win vrijkaarten voor Eccles’ Semele!

Semele is bekend als opera van Händel, maar dat de Engelse componist John Eccles (1668-1735) bijna vier decennia eerder een gelijknamige opera schreef, zullen velen niet weten. Het Festival Oude Muziek brengt het werk op 3 september onder de aandacht in TivoliVredenburg in Utrecht. Doe mee aan de actie en maak kans op vrijkaarten!

De Canadese sopraan Stefanie True in Toronto en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (foto: renska/media-weavers.com).
De Canadese sopraan Stefanie True studeerde in Toronto en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (foto: renska/media-weavers.com).

John Eccles schreef zijn opera Semele in 1707, maar het werk werd tijdens zijn leven nooit uitgevoerd. Pas in de tweede helft van de twintigste eeuw werd het weer ontdekt en kreeg het eindelijk zijn wereldpremière.

Het Festival Oude Muziek brengt op 3 september een concertante uitvoering van Semele, gespeeld door La Risonanza onder Fabio Bonnizoni, met in de cast onder anderen Stefanie True (titelrol), Giorgina Cinciripi, Emanuele Bianchi en Fulvio Bettini.

Place de l’Opera verloot 5 x 2 vrijkaarten voor het concert. Stuur om mee te doen uiterlijk maandag 31 augustus 12.00 uur een e-mail naar redactie@operamagazine.nl, met daarin uw naam en de vermelding ‘Actie Semele’.

De vijf winnaars krijgen dezelfde dag nog bericht.

Zie voor meer informatie over het concert de website van het Festival Oude Muziek.

Vorig artikel

Angenent wint Grand Prix de l'Opéra

Volgend artikel

Kaufmann, DiDonato winnen ECHO Klassik

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.