BuitenlandNieuws

Angenent wint Grand Prix de l’Opéra

De Nederlandse sopraan Deirdre Angenent heeft zaterdagavond de Grand Prix de l’Opéra de Bucarest gewonnen. Ze zong fragmenten uit Die Walküre en Cavalleria rusticana en won daarmee 6.000 euro en een engagement bij het Aalto-Musiktheater in Essen.

Deirdre Angenent - Eugen Giani Oprina
Deirdre Angenent in Boekarest (foto: Eugen Giani Oprina).

De Grand Prix de l’Opéra is een competitie van de Nationale Opera Boekarest (Opera Națională București) in Roemenië. Het concours werd in 2013 voor het eerst gehouden. Van 19 tot en met 23 augustus vonden de finales van de derde editie plaats.

Deirdre Angenent zong voor een jury met onder anderen Gianni Tangucci, Brenda Hurley en Hein Mulders de aria’s ‘Der Männer Sippe’ van Sieglinde uit Die Walküre en ‘Voi lo Sapete’ uit Cavalleria rusticana. Ze klopte daarmee de Poolse mezzosopraan Agatha Schmidt en de Poolse countertenor Jakub Jozef Orlinski. Naast de eerste prijs won Angenent ook een engagement bij het Aalto-Musiktheater in Essen, waar Hein Mulders de intendant is.

Angenent studeerde aan het conservatorium van Arnhem en aan de Dutch National Opera Academy. De afgelopen jaren was ze in Nederland te zien in onder meer Hertog Blauwbaards burcht, La clemenza di Tito en Albert Herring. Op 28 en 29 augustus is ze in Antwerpen te horen in de negende van Beethoven, samen met deFilharmonie onder Jan Willem de Vriend.

Vorig artikel

Weekend Opera Utrecht brengt Otello

Volgend artikel

Actie: Win vrijkaarten voor Eccles' Semele!

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. Loesje
    24 augustus 2015 at 13:34

    Gefeliciteerd, Deirdre. Ik ben benieuwd wat Hein je in Essen laat zingen.

  2. Maarten-Jan Dongelmans
    26 augustus 2015 at 13:30

    Proficiat Deirdre, de laatste keer dat ik je hoorde zingen was in Poulencs Gloria. Tijdens ons interview voor De Gelderlander had je het al over grote operarollen. Ben héél nieuwsgierig naar hetgeen je in de naaste toekomst gaat doen, in Essen maar zeker ook in Nederland!