BinnenkortNieuws

Opera per Tutti start nieuwe concertserie

Opera per Tutti brengt dit najaar een nieuwe concertreeks onder de titel Quatro – Kom opera vieren! In het programma voeren vier zangers telkens vier fragmenten uit vier opera’s uit vier eeuwen uit. Een speciale rol is weggelegd voor jong zangtalent uit China.

Scène uit een eerder concert van Opera per Tutti (foto: Opera per Tutti).
Scène uit een eerder concert van Opera per Tutti (foto: Opera per Tutti).

Opera per Tutti zet zich onder de artistieke leiding van mezzosopraan Mylou Mazali al jaren in voor het laagdrempelig brengen van opera. Het gezelschap organiseert daarvoor operaconcerten waarin vier à vijf zangers onder pianobegeleiding fragmenten uit verschillende opera’s zingen.

Het programma Quatro voegt enkele ingrediënten toe aan het basisrecept van Opera per Tutti. Telkens staan vier opera’s centraal, uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw. Daarbij is er ieder concert één werk te horen dat zelden in Nederland opgevoerd wordt.

Voor de samenstelling van de casts is Opera per Tutti een samenwerking aangegaan met China, waar bariton Zhenhua Chang (voormalig student van de Dutch National Opera Academy en nu werkzaam bij het College of Arts van de Ningbo University) vier operastudenten heeft gezocht die zullen meedraaien in de Quatro-concerten.

De uitvoeringen van Quatro vinden plaats in Amsterdam, Heerlen, Enkhuizen, Ede, Kapelle en Groningen. De eerste voorstelling is op 13 september in de Vondelkerk in Amsterdam. Dan staan fragmenten uit Dido and Aeneas, Le nozze di Figaro, Edgar en The Rape of Lucretia centraal. De cast bestaat uit Jeanette van Schaik, Mylou Mazali, Wei Chen en Rick Zwart. Martha Liébana begeleidt op de piano.

Tijdens latere concerten komen onder meer fragmenten uit L’incoronazione di Poppea, Don Giovanni, La Sonnambula, Die schweigsame Frau, Herodiade en Pulcinella voorbij.

Zie voor een overzicht van de speeldata en de programma’s de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Uitmarkt opent het operaseizoen

Volgend artikel

King Arthur uptempo in TivoliVredenburg

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.