Binnenkort

Acht componisten in de Vondelkerk

Opera per Tutti geeft aanstaande donderdag (29/10) een gevarieerd operaconcert in de Vondelkerk in Amsterdam. Er klinken fragmenten van acht verschillende componisten, van Händel tot Millöcker.

Opera per Tutti geeft iedere donderdagavond een operaconcert in de Vondelkerk. Vier of vijf solisten zingen diverse aria’s en andere operafragmenten. Artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali praat het programma op toegankelijke wijze aan elkaar.

Deze donderdag klinken er vele componisten. Een handgreep: van Verdi klinken Otello en La Forza del Destino, van Ponchielli is er La Gioconda, Händel is aanwezig met Giulio Ceasare en Bellini presenteert zich met La Sonnambula.

Nicole Fiselier zingt de sopraanpartijen. Fiselier was al diverse keren te gast bij Opera per Tutti. Onlangs plaatste ze zich ook voor de Eerste Ronde van het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch door de jury te overtuigen in de Nationale Voorronden.

Mazali vertolkt zelf de mezzo-rollen. Alan Razzak is opgetrommeld als tenor en Wim Stolp zingt bariton. Beide heren zijn ook vaker te gast bij Opera per Tutti. De pianobegeleiding komt van Yolanda van Tongeren.

Opera per Tutti begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Berlijners prijzen Domingo’s baritondebuut

Volgend artikel

Cape Town Opera debuteert in Engeland

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.