BinnenkortNieuws

Mark Padmore brengt Die schöne Müllerin

Mark Padmore zingt op dinsdagavond 22 september Die schöne Müllerin in het Concertgebouw in Amsterdam. Het is de aftrap van een ‘Schubert-pelgrimage’, waarin de tenor de liederencycli van Franz Schubert verkent.

Tenor Mark Padmore (foto: Marco Borggreve).
Tenor Mark Padmore (foto: Marco Borggreve).

Mark Padmore geeft regelmatig liedrecitals in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Hij wordt “geroemd om zijn balans tussen emotie en intellect”, aldus de concertzaal. Reden genoeg om hem te vragen de grote cycli van Schubert uit te voeren.

Voor zijn Schubert-project gaat Padmore met verschillende pianisten samenwerken. In Die schöne Müllerin wordt hij begeleid door fortepianist Kristian Bezuidenhout. Eerder werkten zij samen aan repertoire van Schumann.

Die schöne Müllerin is gebaseerd op poëzie van Wilhelm Müller. Aan de hand van twintig van zijn gedichten componeerde Schubert zijn bekende cyclus. In het verhaal verliest een jonge gezel zijn hart aan een molenaarsdochter. Die wijst hem echter af, waarna de jongeman zich van het leven berooft.

Het recital van Padmore en Bezuidenhout begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Op dezelfde dinsdagavond vertolkt bariton Matthias Goerne Die schöne Müllerin in het Muziekgebouw aan ’t IJ, als onderdeel van de Serie Grote Zangers. Goerne is bovendien op donderdag 24 september terug in het Muziekgebouw voor een uitvoering van Schuberts Schwanengesang. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Siljanov wint Wigmore's Song Competition

Volgend artikel

Russisch zingen met de zusjes Shafigullina

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.