Buitenlands nieuwsNieuws

Siljanov wint Wigmore’s Song Competition

Bas-bariton Milan Siljanov heeft op donderdag 10 september de Wigmore Hall/Kohn Foundation International Song Competition in Londen gewonnen. Zijn begeleidster Nino Chokhonelidze kreeg de prijs voor beste pianist. Siljanov en Chokhonelidze wonnen vorig jaar al het IVC voor liedduo’s in Den Bosch.

Wigmore International Song CompetitionEr deden dit jaar 22 zangers mee aan de Song Competition van Wigmore Hall, één van de meest prominente podia voor de liedkunst. De zangers en hun begeleiders werden beoordeeld door een internationale jury, met daarin onder anderen Graham Johnson, Angelika Kirchschlager, Christoph Prégardien en Thomas Quasthoff.

Milan Siljanov ontving naast de eerste prijs (10.000 Engelse pond) ook de Perth International Arts Festival Prize. In zijn finaleoptredens zong hij liederen van Bennett, Mahler, Sviridov, Poulenc, Schönberg, Warlock en Wolf.

Ook in de prijzen vielen bariton Samuel Hasselhorn (tweede prijs), bariton James Newby (derde prijs en de Richard Tauber Prize for the Best Interpretation of Schubert Lieder) en mezzosopraan Kate Howden en pianiste Sachika Taniyama (Jean Meikle Prize for a Duo).

Vorig artikel

Opera in de media: week 38

Volgend artikel

Mark Padmore brengt Die schöne Müllerin

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.