BinnenkortNieuws

Bioscopen brengen Figaro live uit Londen

Het Royal Opera House zendt op maandag 5 oktober live Mozarts opera Le nozze di Figaro uit in bioscopen in een groot aantal landen. In Nederland vertonen ruim vijftig bioscopen de voorstelling.

Scène uit Le nozze di Figaro (© Clive Barda / Royal Opera House).
Scène uit Le nozze di Figaro (© Clive Barda / Royal Opera House).

De bioscoopvertoningen van het Royal Opera House winnen aan terrein. Vorig seizoen namen 33 Nederlandse bioscopen deel aan de serie, dit jaar 51. In die zalen, verspreid door het hele land, zullen dit seizoen zes opera’s en zes balletten te zien zijn. Het eerste ballet, Romeo and Juliet, was op 22 september te zien. Le nozze di Figaro is de eerste opera van het programma.

De bekende opera van Mozart wordt vertoond in een productie van David McVicar. Hij plaatst het verhaal in een Frans château in 1830, aan de vooravond van de Julirevolutie. Daarmee wil hij de spanningen tussen de verschillende klassen benadrukken.

De voorstelling wordt muzikaal geleid door Ivor Bolton. Erwin Schrott zingt de titelrol, naast Anita Hartig als Susanna, Stéphane Degout als de graaf, Ellie Dehn als de gravin en Kate Lindsey als Cherubino. Kleinere rollen zijn er voor Carlo Lepore (Bartolo), Krystian Adam (Basilio), Alasdair Elliott (Don Curzio), Jeremy White (Antonio) en Robyn Allegra Parton (Barbarina).

Zie voor een overzicht van de bioscopen die Le nozze di Figaro vertonen de website van ROH Cinema Live.

Hieronder de trailer van de voorstelling:

Vorig artikel

Opera in de media: week 41

Volgend artikel

Fat of Acne and Oregano

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.