BinnenkortNieuws

Arends, Oliemans geven recital in De Doelen

Sopraan Renate Arends en bariton Thomas Oliemans zingen op woensdag 28 oktober onder begeleiding van pianist Paolo Giacometti liederen van Wolf, Wagner en Strauss in De Doelen in Rotterdam. Lex Bohlmeijer presenteert de avond.

Sopraan Renate Arends.
Sopraan Renate Arends.

Het recital van Arends en Oliemans is het eerste concert in de serie ‘Lied met Lex’, wat een vervolg is op de serie ‘Het leven en het lied’, die vorig seizoen in De Doelen te zien was. Presentator Lex Bohlmeijer wisselt tijdens deze concerten de liedzang af met gesprekken met de musici, over de betekenis van de liederen, de verhalen van componist en dichter en het tijdperk van toen en nu.

Dit seizoen zijn drie duo’s te gast in de serie. Renate Arends en Thomas Oliemans trappen af. Zij zingen liederen uit het Italienisches Liederbuch van Hugo Wolf, de Wesendonck-Lieder van Richard Wagner en verschillende liederen van Richard Strauss, waaronder ‘Die Nacht’, ‘September’ en ‘Zueignung’.

Later dit seizoen zijn Karin Strobos en Martijn Cornet (23 november) en Rosanne van Sandwijk en André Morsch (10 februari) te horen in de serie.

Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Vorig artikel

St. Gallen bewijst zich weer met Macbeth

Volgend artikel

Opera Zuid houdt ALS-benefiet met Rigoletto

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.