BinnenkortNieuws

Kirchschlager zingt Heggie en Schumann

Mezzosopraan Angelika Kirchschlager geeft op zaterdag 31 oktober een liedrecital in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Onder begeleiding van Maurice Lammerts van Bueren zingt ze liederen van Jake Heggie en Robert Schumann.

Angelika Kirchschlager (© Nikolaus Karlinsky).
Angelika Kirchschlager (© Nikolaus Karlinsky).

Kirchschlager, een gerenommeerde opera- en liedzangeres, geeft in Den Haag haar interpretatie van de liederencyclus Songs to the moon van de Amerikaanse componist Jake Heggie. Deze uit 1998 stammende compositie telt acht liederen, gebaseerd op kinderverhalen. Daaronder ‘What the Rattlesnake Said’ en ‘What the Scarecrow Said’.

De mezzosopraan combineert Heggies werk met Liederkreis, een bekende cyclus van Robert Schumann en volgens de Nieuwe Kerk “een hoogtepunt van de romantische liedkunst”.

In beide cycli wordt Kirchschlager begeleid door Maurice Lammerts van Bueren, een Nederlandse pianist die op zijn website door Jake Heggie zelf wordt aangeprezen als “a first-rate collaborative pianist for singers”. Van Bueren is begeleider van zangers als Thomas Oliemans, Kristina Bitenc, Marcel Reijans en Mattijs van de Woerd.

Het recital van Kirchschlager en Van Bueren begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Zuiderstrandtheater.

Vorig artikel

Gilbert Bécaud wist ook raad met opera

Volgend artikel

Oper Köln maakt seizoensplannen bekend

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.