BinnenkortNieuws

Van Sandwijk en Morsch zingen Schumann

Rosanne van Sandwijk en André Morsch geven op dinsdag 10 november samen een liedrecital in het Concertgebouw in Amsterdam, begeleid door pianist Julius Drake. Centraal staat Robert Schumann en zijn ‘annus mirabilis’ 1840.

André Morsch (© Marco Borggreve).
André Morsch (© Marco Borggreve).

Julius Drake geeft dit seizoen drie concerten in het Concertgebouw met Schumann-liederen uit 1840, het jaar dat Schumann niet alleen eindelijk trouwde met zijn grote liefde Clara, maar ook meer dan 180 liederen componeerde. Het recital van Van Sandwijk en Morsch is het eerste concert uit deze reeks.

De Nederlandse mezzosopraan, die de oorspronkelijk geëngageerde Sarah Connolly vervangt, en de Duitse bariton richten zich op liederen bij hoogromantische gedichten van Eichendorff en Kerner. Verder klinken vier toonzettingen van gedichten van Hans Christian Andersen, tegenwoordig bekend van zijn sprookjes, maar destijds een dichter die Schumann raakte.

Rosanne van Sandwijk is regelmatig te zien en te horen in opera’s en concerten op de Nederlandse tonelen. Ook André Morsch is bekend in Nederland, sinds vijftien jaar zijn woonplaats. Eind september sprak Place de l’Opera hem uitgebreid in een podcastinterview.

Het recital van Van Sandwijk, Morsch en Drake begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

De karmelietessen van Compiègne

Volgend artikel

Hoe klonk Don Giovanni anno 1815?

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.