Home » Binnenkort, Nieuws

Marcel Beekman zingt Dichterliebe

Amsterdam19 november 2015

door

Tenor Marcel Beekman geeft samen met pianist Ernst Munneke op 26 november een liedrecital in de Buiksloterkerk in Amsterdam. Op zijn programma staat onder meer de liederencyclus Dichterliebe van Schumann.

Marcel Beekman (© Marco Borggreve).

Marcel Beekman (© Marco Borggreve).

Marcel Beekman is een gerenommeerde zanger in binnen- en buitenland. Met grote regelmaat is hij op de belangrijkste tonelen in Nederland te bewonderen.

In de Buiksloterkerk richt Beekman zich op het liedrepertoire. Hoofdmoot van zijn recital is Dichterliebe, de bekende cyclus van Robert Schumann. In zestien liederen op teksten van Heinrich Heine vertelt Schumann een “bitterzoete liefdesgeschiedenis, met alle emoties die daarbij komen kijken: verliefdheid, melancholie, twijfel, boosheid, kwelling, berusting en vergeving”, aldus de Buiksloterkerk.

Beekman combineert het werk van Schumann met Cinq mélodies de Venise van Gabriel Fauré (een reeks liederen op gedichten van Paul Verlaine) en verschillende liederen van Claude Debussy, waaronder enkele Mélodies sur poèmes de Paul Bourget.

Beekman wordt begeleid door Ernst Munneke, zijn vaste pianist. Hun recital begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van de Buiksloterkerk.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.