BinnenkortNieuws

Marcel Beekman zingt Dichterliebe

Tenor Marcel Beekman geeft samen met pianist Ernst Munneke op 26 november een liedrecital in de Buiksloterkerk in Amsterdam. Op zijn programma staat onder meer de liederencyclus Dichterliebe van Schumann.

Marcel Beekman (© Marco Borggreve).
Marcel Beekman (© Marco Borggreve).

Marcel Beekman is een gerenommeerde zanger in binnen- en buitenland. Met grote regelmaat is hij op de belangrijkste tonelen in Nederland te bewonderen.

In de Buiksloterkerk richt Beekman zich op het liedrepertoire. Hoofdmoot van zijn recital is Dichterliebe, de bekende cyclus van Robert Schumann. In zestien liederen op teksten van Heinrich Heine vertelt Schumann een “bitterzoete liefdesgeschiedenis, met alle emoties die daarbij komen kijken: verliefdheid, melancholie, twijfel, boosheid, kwelling, berusting en vergeving”, aldus de Buiksloterkerk.

Beekman combineert het werk van Schumann met Cinq mélodies de Venise van Gabriel Fauré (een reeks liederen op gedichten van Paul Verlaine) en verschillende liederen van Claude Debussy, waaronder enkele Mélodies sur poèmes de Paul Bourget.

Beekman wordt begeleid door Ernst Munneke, zijn vaste pianist. Hun recital begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van de Buiksloterkerk.

Vorig artikel

L’ Adorazione dei Magi komt terug

Volgend artikel

“War – there is no word more cruel”

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.