BinnenkortNieuws

Robert Holl zingt bij het Rubens Quartet

Robert Holl geeft op dinsdag 15 december samen met het Rubens Quartet een concert in De Doelen in Rotterdam. De Nederlandse bas-bariton zingt werken van Samuel Barber en Othmar Schoeck.

Robert Holl (© Benjamin Ealovega).
Robert Holl (© Benjamin Ealovega).

Het Rubens Quartet bestaat sinds 2000 en is één van de meest vooraanstaande strijkkwartetten van Nederland. In Rotterdam laten de vier strijkers – violisten Sarah Kapustin en Tali Goldberg, altviolist Roeland Jagers en cellist Joachim Eijlander – van zich horen met het derde strijkkwartet van Brahms en zes bagatellen van Webern.

De twee instrumentale werken worden gecombineerd met Dover Beach van Barber en Notturno van Schoeck. Beide vocale werken stammen uit het begin van de twintigste eeuw en draaien om verdriet en verlies.

Dover Beach is gecomponeerd op een gedicht van Matthew Arnold. Notturno is een cyclus op teksten van Nikolaus Lenau en Gottfried Keller. De Zwitserse componist Schoeck leed tijdens het schrijven van Notturno onder depressies en koos voor teksten die bij die gemoedstoestand pasten.

Het concert van Holl en het Rubens Quartet vindt plaats in de Jurriaanse Zaal van De Doelen en begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Hieronder een opname van Dover Beach met bas Matthew Rose, uitgevoerd op het Kon Tiki Chamber Music Festival in augustus 2013:

Vorig artikel

Iris van Wijnen maakt kickstart in München

Volgend artikel

Opera Vlaanderen herneemt La bohème

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.