Binnenkort

Opera in de media: week 6

Iedere week maakt Place de l’Opera een keuze uit het aanbod van opera en aanverwante muziek op radio, tv en internet. In week 6 (6 – 12 februari 2016) onder meer aandacht voor Anett Fritsch en Ann Hallenberg in Vivaldi en Eva-Maria Westbroek als Santuzza in Londen.

Video

De Aida uit Parma is op dvd en Blu-Ray uitgebracht bij C Major.
De Aida uit Parma is op dvd en Blu-Ray uitgebracht bij C Major.

Klassieke Verdi op Brava
Bij Brava is Verdi’s Aida te zien, in een productie van het Teatro Regio di Parma. Antonino Fogliani dirigeert het orkest en de solisten, onder wie Mariana Pentcheva (Amneris), Susanna Branchini (Aida) en Walter Fraccaro (Radamès).
Brava: maandag 8 februari om 20.31 u.

Carmen uit Lyon
Carmen in een regie door Olivier Py is vanaf vrijdag te zien op The Opera Platform. De opname komt van de Opéra National de Lyon. In de hoofdrollen: José Maria Lo Monaco (Carmen), Nathalie Manfrino (Micaëla) en Jonghoon Lee (Don José). Dirigent is Stefano Montanari.
The Opera Platform: vrijdag 12 februari om 20.00 u.

Audio

Ann Hallenberg. (© Örjan Jakobsson)
Ann Hallenberg. (© Örjan Jakobsson)

Barok in de Matinee
In de NTR ZaterdagMatinee is de opera Catone in Utica van Vivaldi te horen. Dirigent Andrea Marcon staat voor La Cetra Barockorchester Basel. Met: Anett Fritsch, Emiliano Gonzalez Toro, Ann Hallenberg en Roberta Invernizzi.
NPO Radio 4: zaterdag 6 februari om 12.00 u.

Westbroek in Londen
Een recente live-opname van Mascagni’s Cavalleria rusticana en Leoncavallo’s Pagliacci uit het Royal Opera House is te horen bij BBC Radio 3. Dirigent is Antonio Pappano, voor het eigen orkest van de Royal Opera. In Cavalleria rusticana zingen Eva-Maria Westbroek en Aleksandrs Antonenko de hoofdrollen. In Pagliacci hoort u opnieuw Aleksandrs Antonenko, naast Carmen Giannattasio.
BBC Radio 3: zaterdag 6 februari om 19.30 u.

Lied met Lex
Radio 4 zendt rechtstreeks vanuit De Doelen in Rotterdam een liedavond met mezzosopraan Rosanne van Sandwijk en bariton André Morsch uit. Begeleiding: pianist Hans Eijsackers. Presentatie: Lex Bohlmeijer
NPO Radio 4: woensdag 10 februari om 20.00 u.

Jessica Pratt. (© Luis Condrò)
Jessica Pratt. (© Luis Condrò)

Rossini in Opera Live
Bij NTR Opera Live is een opname te horen van de opera Otello van Rossini. De uitvoering in het Gran Teatre del Liceu in Barcelona stond onder leiding van Christopher Franklin. In de hoofdrollen: Gregory Kunde (Otello), Jessica Pratt (Desdemona) en Dimitry Korchak (Rodrigo).
NPO Radio 4: donderdag 11 februari om 20.00 u.

Weektip

Opera Alaaf
Dit weekend is het op veel plaatsen in de wereld carnaval. En zelfs daar is een opera over gecomponeerd: Le carnaval de Venise door André Campra (1660-1744). Dit is een opname (alleen audio) door Le Concert Spirituel onder leiding van Hervé Niquet, met als solisten onder anderen Sarah Tynan, Andrew Foster-Williams en Salome Haller.

Vorig artikel

Nina Lejderman: “Mozart was full of fun”

Volgend artikel

Goerne zingt Des Knaben Wunderhorn

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.

1 Reactie

 1. D. Tecker
  8 februari 2016 at 23:51

  Aanvulling:
  Morgen, 9 februari, aanvang 20.00 uur: Medici TV live:
  Rossi: Orfeo met in de hoofdrol Judith van Wanroij. Zie onderstaande link.

  http://www.medici.tv/?utm_source=Mainlist&utm_campaign=96f4be9b4e-316_20160208_insc_en&utm_medium=email&utm_term=0_ae558c6ab2-96f4be9b4e-304949609#/orfeo-rossi-raphael-pichon-ensemble-pygmalion