BinnenkortNieuws

Goerne zingt Des Knaben Wunderhorn

Bariton Matthias Goerne zingt op 12 en 14 februari liederen uit Des Knaben Wunderhorn bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Het orkest combineert de liederen van Gustav Mahler met de zevende symfonie van Beethoven. Manfred Honeck dirigeert.

Matthias Goerne. (© Marco Borggreve)
Matthias Goerne. (© Marco Borggreve)

Matthijs Goerne keert voor het eerst sinds 2004 terug bij het Concertgebouworkest (KCO). Hij zong onder leiding van Riccardo Chailly al eens liederen uit Des Knaben Wunderhorn bij het befaamde orkest, toen met drie andere zangers. Nu staat hij er alleen voor. Maar “Goerne is met zijn warme, expressieve bariton één van de best mogelijke vertolkers van Mahlers liederen”, aldus het KCO.

De geschiedenis van Manfred Honeck bij het KCO gaat ook terug tot 2004. Toen debuteerde hij bij het orkest. In dit concert leidt de Oostenrijkse dirigent behalve het Mahler-repertoire ook Beethovens geliefde zevende symfonie. Richard Wagner karakteriseerde dat werk eens als “de apotheose van de dans”.

Het concertprogramma wordt tweemaal uitgevoerd in het Concertgebouw in Amsterdam, op vrijdagavond 12 en zondagmiddag 14 februari. Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van het Concertgebouw.

Hieronder een voorproefje: Matthias Goerne in een andere uitvoering van liederen uit Des Knaben Wunderhorn, bij het hr-Sinfonieorchester in Frankfurt.

Vorig artikel

Opera in de media: week 6

Volgend artikel

Op Winterreise met Française Stutzmann

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.