BinnenkortNieuws

Reinbert de Leeuw dirigeert Pessoa-cyclus

Reinbert de Leeuw dirigeert op 5 maart de wereldpremière van de volledige Pessoa-cyclus van Jan van de Putte in de NTR ZaterdagMatinee in het Concertgebouw. Keren Motseri, Elin Rombo en Barbara Kozelj zingen de solopartijen.

Reinbert de Leeuw.
Reinbert de Leeuw.

Sinds 2006 werkt de Nederlandse componist Jan van de Putte aan een omvangrijke cyclus op gedichten van de Portugese dichter Fernando Pessoa. Van de Putte gebruikt met name de romantische gedichten die Pessoa onder de naam Álvaro de Campos schreef.

De eerste drie delen van het werk voltooide Van de Putte al eerder. Het vierde en laatste deel is nu ook af en wordt aan de wereld gepresenteerd in de NTR ZaterdagMatinee, in een integrale uitvoering van het hele werk. “Het nu nog titelloze vierde deel voltooit de reis naar binnen, in de meest uitgebreide bezetting – een sopraan en een mezzosopraan, koor en ensemble”, zo beschrijft de Matinee.

De uitvoering in de Matinee wordt verzorgd door het ensemble Asko|Schönberg onder leiding van Reinbert de Leeuw. De koorpartij komt voor rekening van Cappella Amsterdam en de solopartijen worden gezongen door sopraan Keren Motseri, sopraan Elin Rombo en mezzosopraan Barbara Kozelj.

De uitvoering begint om 13.30 uur en wordt live uitgezonden op Radio 4. Voorafgaand aan het concert spreekt Frederike Berntsen met de componist in de Spiegelzaal van het Concertgebouw.

Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van Concertgebouw.

Vorig artikel

Boesch en Quasthoff: meesters van het lied

Volgend artikel

Opera in de media: week 9

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.