BinnenkortNieuws

NOOG speelt Purcells Dido and Aeneas

Het Nijmeegs Opera en Operette Gezelschap (NOOG) geeft op 19 en 20 maart twee uitvoeringen van Dido and Aeneas van Henry Purcell. Regisseur Godfried Beumers laat zich inspireren door de brandhaarden en oorlogssituaties in de huidige wereld en kiest voor verval en dood als hoofdthema’s.

Scène uit Dido and Aeneas. (© Albert Hofman)
Scène uit Dido and Aeneas. (© Albert Hofman)

In de enscenering van Beumers is Dido’s stad Carthago een stad in verval. “De meeste mannen zijn ver weg oorlog aan het voeren, jonge vrouwen zijn hen nagereisd, alleen de ouderen en zwakkeren bleven achter”, zo beschrijft het gezelschap. “Zal de komst van een mogelijke echtgenoot, de held Aeneas, de stad redden, of zullen duistere krachten de stad vernietigen?”

Met zijn benadering wil Beumers inspelen op de samenstelling van het NOOG-koor, dat vooral uit “oudere en oude zangers” bestaat. Hij werkt daarnaast samen met de jonge dirigent Mark Walter en solisten als Emanuèlle Redžaj (Dido), Gregor Lamers (Aeneas), Cecile de Bruin (Belinda) en Hennie van Lieshout (Geest/Tovenares).

Dido and Aeneas wordt op 19 en 20 maart uitgevoerd in de Lindenberg in Nijmegen, met begeleiding van een ad-hocorkest en in samenwerking met het Nijmeegs studentenkoor Carmina Ludrica. Zie voor meer informatie de website van het Nijmeegs Opera en Operette Gezelschap.

Vorig artikel

Van der Aa: het genie waar Audi van droomt?

Volgend artikel

Win kaarten voor recital Paul McNamara!

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.