BinnenkortNieuws

Oekraïense opera op tournee met Traviata

De Oekraïense staatsopera uit Charkov gaat vanaf 30 maart op tournee door Nederland met een klassieke productie van La traviata van Verdi. Het gezelschap doet twaalf theaters in het land aan.

Scène uit La traviata bij de Oekraïense staatsoper.
Scène uit La traviata bij de Oekraïense staatsoper.

De staatsopera uit Charkov maakt onderdeel uit van één van de oudste theaters in de voormalige Sovjet-Unie. Al sinds 1874 produceert het theater operaproducties. Met zo’n zevenhonderd werknemers is het een groots bedrijf.

La traviata is één van de bekendste en meest populaire opera’s van Giuseppe Verdi. Het gaat over de courtisane Violetta, die in Alfredo ware liefde vindt. De conservatieve vader van Alfredo, Giorgio Germont, probeert hun relatie echter te dwarsbomen. Daar komt bij dat Violetta steeds verder verzwakt door tuberculose, tot ze in de slotscène sterft.

De tournee van de Oekraïense staatsopera begint op 30 maart in het Theater aan de Schie in Schiedam en trekt vervolgens langs Zwolle, Bussum, Eindhoven, Tiel, Zoetermeer, Den Haag, Rotterdam, Doetinchem, Bergen op Zoom, Venlo en Apeldoorn.

Zie voor meer informatie de website van de Nationale Theaterkassa.

Vorig artikel

Opera Forward: vijf jonge makers (3)

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Iestyn, Pablo en Bastiaan

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.